Din Voleu

Sanjin Alagic – antrenor paravan la Petrolul!/ Ce sancțiuni riscă clubul ploieștean și antrenorii Topal și Alagic

Published on

Tehnicianul Mehmet Topal – instalat de oamenii de afaceri Serhan Cetinsaya și Serhan Guven pe banca tehnică a Petrolului, în funcția de A1 – nu deține licența UEFA PRO, și, potrivit regulamentelor Federației Române de Fotbal, nu poate ocupa, în mod oficial, funcția de ”principal” la Petrolul.

Acest fapt era știut din luna iunie, anterior prezentării sale oficiale!

Astăzi, 10 iulie, conducătorii turci au decis să aducă un antrenor cu licență UEFA PRO, în persoana bosniacului Sanjin Alagic (46 ani), pe modelul brevetat de UTA și FC Voluntari la instalarea cuplului Ilie Poenaru – Marin Dună, în care ultimul era antrenorul paravan! 

 

„Bun venit, Sanjin Alagic!

Tehnicianul bosniac Sanjin Alagic este noul membru al staff-ului tehnic al echipei noastre. În vârstă de 46 ani, deținător al licenței UEFA Pro, Alagic va colabora, astfel, cu Mehmet Topal pe banca tehnică a „galben-albaștrilor” în sezonul 2024-2025.

Născut la Sarajevo, Alagic a fost antrenor secund la naționala U21 a Bosniei, în perioada 2016-2019, iar ca antrenor principal a activat, la nivel de seniori, la Al-Salmiya (Kuweit), STK Samorin (Slovacia) și Nairobi City Stars (Kenya).

Ultima dată, Alagic a lucrat în cadrul clubului Velez Mostar, iar de-a lungul carierei a mai activat la Academiile grupărilor FK Sarajevo (Bosnia), Al-Ahli (Bahrain), Al-Salmiya (Kuweit) și SC Qadsia (Kuweit).

Dobrodošli, Sanjin Alagic!”, a comunicat conducerea clubului Petrolul.

CE SANCȚIUNI RISCĂ CANTRENORII și CLUBUTRILE DACĂ NU RESPECTĂ REGLEMENTAREA LEGATĂ DE LICENȚA ANTRENORULUI!

În trecutul nu foarte îndepărtat, mai multe cluburi din SuperLiga – FC Botoșani, FC Voluntari, Rapid București, FCSB, FCU Craiova 1948, FC Argeș – au fost conduse de antrenori principali care nu aveau calificările necesare eșalonului respectiv.

Ca să respecte regulamentul, cluburile din SuperLigă angajau un deținător de licență UEFA PRO, paravan pentru ”numărul 1”.

ATENȚIE!/ Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori, a anunțat că, din sezonul 2024 -2025 al SuperLigii, echipele care aduc ”tehnicieni-paravan” și care ”își maschează principalii” vor fi aspru pedepsite.

Concret, celui care își ”închiriază licența” (în cazul de față ar putea fi Sanjin Alagic) îi va fi suspendat doi ani documentul care îi atestă calificarea și îi va fi aplicată o amendă de 20.000 de lei.

Clubul care este dovedit vinovat de aceste nereguli (ar putea fi Petrolul Ploiești) va primi o amendă de 200.000 de lei, iar antrenorul care beneficiază de ”paravan” (Mehmet Topal) va primi o amendă de 25.000 de lei, plus o suspendare conformă cu prevederile regulamentare.

”Articolul din Regulamentul Disciplinar legat de situația antrenorilor prevede sancțiuni deosebit de drastice. 

16. Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii în mod formal a unei cerințe regulamentare, astfel încât să permită unei alte persoane, care nu deține calificarea și/sau licența necesară, să exercite fără drept funcția respectivă, constituie abatere disciplinară și se sanctionează astfel:

1. Suspendarea licenței UEFA utilizate pentru săvârșirea faptei pentru o perioadă de 2 ani si penalitate sportivă de 20.000 de lei. Prin suspendarea licenței UEFA se ințelege faptul că antrenorul în cauza nu va putea exercita nicio funcție pentru care este necesară deținerea respectivei licențe și nu va beneficia de niciun drept aferent deținerii licenței respective pentru o perioadă de 2 ani.

UPDATE// FRF – decisă să dea cu „mătura” în domeniul antrenoratului/ Licența lui Mehmet Topal va fi atent analizată!/ Ce sancțiuni anunță Lucian Burchel

2. Persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține calificarea și /sau licența necesară, va fi sancționat conform prevederilor regulamentare în vigoare la care se adaugă o penalitate sportivă de minim 25.000 de lei.

3. Clubul în cauză va fi considerat ca fiind cel care a determinat faptele persoanelor de mai sus și se sancționează cu penalitate sportivă de 200.000 de lei.

4. În caz de recidivă penalitatea aplicabilă pentru încălcarea acestui articol se va dubla”, este trecut în Regulament.

 

Popular Posts

Exit mobile version