Fotbal Intern

SuperLiga – Runda a 9-a// UPDATE – Transfer de ultimă oră la Unirea Slobozia!/ Avancronici la Sepsi vs FC Botoșani (18.00) și Dinamo vs Unirea Slobozia (21.00)

Published on

SuperLiga României revine după o pauză de aproape două săptămâni. Sepsi vs FC Botoșani este partida desemnată să deschidă runda a 9-a, vineri, 13 septembrie, de la ora 18.00. Tot astăzi, la București, pe Arcul Triumf, de la ora 21.00, Dinamo primește vizita nou-promovatei Unirea Slobozia.

UPDATE – ora 11.15 – În această dimineață, 13 septembrie, Unirea Slobozia a anunțat transferul atacantului ucrainean Dmytro Yusov (31 ani), ultima dată la Metalist Harkov: 25 partide – 5 goluri.

SEPSI vs FC BOTOȘANI – vineri, 13 septembrie, ora 18.00

Echipa covăsneană a început bine sezonul 2024-2025, cu două victorii şi două remize, după care au urmat patru partide pierdute, rezultate care au dus la despărţirea de antrenorul Bernd Storck. Noul tehnician este Valentin Suciu, deținător de licență Pro și dirctorul Centrului de Copii Și Juniori.

Ieri, Sepsi l-a legitimat pe fundașul central Denis Haruț (25 ani), liber de contract după despărțirea de FCSB.

De partea cealaltă, FC Botoșani, cu doar 7 partide jucate, se prezintă la Sfântu Gheorghe cu o linie de clasament îngrijorătoare, din care lipsesc rezultatele de egalitate: două victorii,și cinci înfrângeri, pe locul 15!

Liviu Ciobotariu (FC Botoșani) a antrenat-o pe Sepsi OSK în stagiunea precedentă, 26 de meciuri în toate competiţiile, reuşind cu gruparea covăsneană câştigarea Supercupei şi calificarea în play-off-ul Conference League.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 19 ori, de şase ori s-a impus gruparea din Sf. Gheorghe, şapte meciuri au fost câştigate de moldoveni, iar alte şase jocuri s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 29 februarie 2024, FC Botoşani – Sepsi OSK 1-2 (Enzo Lopez / Nicolae Păun, Gabriel Debeljuh).

Partida va fi arbitrată de Horia Mladinovici (București).

DINAMO vs UNIREA SLOBOZIA – vineri, 13 septembrie, ora 21.00

Înaintea partidei din această seară, Dinamo ocupă locul 6, cu 12 puncte, în timp ce nou-promovata Unirea Slobozia, cu cele 11 puncte acumulate, se află pe poziția a 8-a.

Cele două formații nu s-au mai întâlnit niciodată la nivelul primei ligi, însă s-au confruntat în Liga 2, câștigat cu 1-0 de bucureșteni, și unul în Cupa României, încheiat la egalitate, 3-3.

Dinamo se confruntă cu probleme mari de lot. Șase jucători sunt indiponibili pentru meciul cu Unirea Slobozia!

”Trecem printr-o perioadă mai dificilă, mergem să câștigăm fiecare punct cu jucătorii pe care îi avem. Au venit cei doi fundași centrali de la echipa națională accidentați (n.r. Kennedy Boateng și Josue Homawoo), doi jucători importanți.

Este foarte greu să te organizezi când ai 10 jucători la echipele naționale, mai ales că unii dintre ei au revenit ieri. Dinamo este într-o formă foarte bună, avem nevoie de continuitate. Jucăm un fotbal frumos, dar dacă ne lipsesc 5-6 jucători e deja foarte greu”, a spus Petre, la emisiunea Fotbal Club – Digi Sport.

16 goluri a marcat trupa bucureşteană în cele opt jocuri din ediţia actuală, dintre care 12 au fost reuşite din acţiune.

Cinci dintre cele opt goluri marcate de Unirea în campionatul actual au fost reuşite în urma unor faze fixe.

Patru goluri şi o pasă decisivă şi-a trecut în cont ucraineanul Dmytro Pospielov, care a prins ,,Echipa etapei” de trei ori.

Partida va fi una specială pentru antrenorul Adrian Mihalcea, care a evoluat la Dinamo ca jucător timp de şapte sezoane (181 jocuri în campionat / 68 goluri), reuşind să câştige două titluri cu gruparea bucureşteană (1999-2000, 2001-2002).

Partida va fi arbitrată de Andrei Moroiță (Ploiești).

PROGRAMUL RUNDEI a 9-a:

Vineri, 13 septembrie

Ora 18.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Botoșani

Ora 21.00 Dinamo – Unirea Slobozia

Sâmbătă, 14 septembrie

Ora 18.45  Gloria Buzău – Oțelul Galați

Ora 21.30 Petrolul Ploiești – Farul Constanța

Duminică, 15 septembrie

Ora 18.15 Poli Iași – Universitatea Craiova

Ora 21.00 CFR 1907 Cluj – FCSB

Luni, 16 septembrie

Ora 18.00 UTA Arad – FC Hermanstadt

Ora 21.00 FC Rapid 1923 – Universitatea Cluj

 

Popular Posts

Exit mobile version