Echipe Nationale

Se cunosc 13 din cele 16 echipe calificate la EURO U21 2025/ Declarația lui Daniel Pancu, după 3-1 cu Elveția!/ România își va afla adversarele la începutul lunii decembrie

Published on

Marți seara, pe stadionul Giulești, România U21 a învins Elveția U21 și s-a calificat la EURO 2025. Tricolorii au câștigat Grupa E, cu 22 de puncte, pe locul doi clasându-se Finlanda (20 p), care va participa la barajul de calificare.

Clasamentul Grupei E la finalul calificărilor pentru EURO 2025:

Nr. Crt. Echipă M V E Î G P
1 România 10 7 1 2 +13 22
2 Finlanda 10 6 2 2 +13 20
3 Elveția 10 5 3 2 +9 18
4 Albania 10 5 1 4 -5 16
5 Muntenegru 10 2 1 7 -11 7
6 Armenia 10 0 2 8 -19 2

După partidele disputate marți, 15 octombrie, s-au stabilit toate cele 12 echipe calificate direct, care se alătură țării gazdă Slovacia, dar și cele șase echipe care vor juca barajele în urma cărora va fi stabilită componența EURO U21 2025.

S-au calificat direct: Slovacia (țară gazdă), Danemarca, Anglia, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Spania.

Acestora li se alătură și cele mai bune trei echipe de pe locurile doi: Franța, Polonia și Ucraina.

La baraj vor juca celelalte șase formații de pe locurile doi: Belgia, Croația, Cehia, Finlanda, Georgia și Norvegia.

UEFA va stabili cele trei meciuri care se vor juca la baraj, în format tur-retur, pe 17 octombrie.

Tragerea la sorți a grupelor EURO U21 2025 se vor stabili pe 3 decembrie, iar cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru urne valorice.

Foto – Ianis Stoica/ Alex Nicodm- FRF

Repartizarea va fi făcută în funcție de rezultatele din preliminariile EURO U21 2025, dar și ce au realizat la precedentele două ediții de Campionat European de tineret.

Daniel Pancu, eliminat de arbitru în meciul cu Elveția, şi-a cerut scuze şi a menţionat că gestul său de a intra pe teren şi a protesta este unul incalificabil. 

„În primul moment, credeţi-mă, am crezut că a murit Louis… Doamne-fereşte! Eu din unghiul în care eram am văzut că a primit o talpă cu crampoane direct în gât. Şi am crezut că s-a dus… apoi am văzut că mişcă şi că arbitrul scoate cartonaşul galben. În secunda aia m-am gândit la jucător, dar şi la un episod de la meciul tur din Elveţia, când am primit golul de 2-2 după un ofsaid de 3 metri şi fault.

Daniel Pancu – foto ultras24.ro – captură video – PRO ARENA

Pentru că noi eram calificaţi de mult (n.r. – cu acea victorie). Dacă scrie România pe noi asta nu înseamnă că nu trebuie să fim respectaţi la nivelul adversarilor noştri. Eu îmi cer scuze, gestul meu a fost incalificabil. E prima eliminare din viaţa mea… mi-am pierdut cumpătul pentru că mă uitam la jucător şi nu credeam că mai poate să continue. Nu ştiu cum s-a văzut la televizor, dar de acolo s-a văzut foarte urât.

Regret, sigur că da, acum da. Dar poate dacă rămânea cartonaş galben poate acum nu mai vorbeam din postura de antrenor calificat la EURO. A contat, s-a întors decizia. Am văzut bine că iniţial i-a dat galben, nu? Nu ai cum să dai doar galben la o intrare de genul ăsta. Eu nu am văzut galben vreodată în istoria fotbalului la o asemenea intrare. Nici acum 30 de ani, nu doar pe regulile de azi”, a spus selecţionerul, citat de Digis Sport.

De citit și:

ROMÂNIA U21 se CALIFICĂ la EURO 2025!/ Vezi Rezumatul Video

 

 

 

Popular Posts

Exit mobile version