Connect with us

Rugby

News Rugby// Etapa a V-a – victorii pentru Dinamo și Baia Mare în deplasare. Timișoara s-a chinuit cu Rapid!

În etapa a cincea a Ligii de Rugby Kaufland, formațiile oaspete s-au impus în două dintre cele trei partide.

Meciul care a deschis etapa a avut loc la Timișoara pe Stadionul Gheorghe Rășcanu. Primele 20 de minute au oferit un joc echilibrat între SCM USV Timișoara și CS Rapid, ambele echipe având câteva acțiuni în 22-ul advers, dar fără a le concretiza în puncte. Rapidul pune primele puncte pe tabelă la jumătatea primei reprize, prin Marian Ispir care transformă o lovitură de pedeapsă. Gazdele reușesc să egaleze, 3-3, apoi să preia conducerea, tot printr-o lovitură de pedeapsă, 6-3, ambele transformări fiind concretizate de Gabriel Rupanu. Înainte de intrarea la vestiare, bănățenii reușesc să marcheze eseu, Manumua Tevita evită câteva placaje și plonjează în terenul de țintă, 11-3, scorul pauzei.

În partea secundă, Rapidul începe mai bine și reușește să reducă ecartul printr-un eseu reușit de Florin Bărdașu, 11-8 și apoi să egaleze prin același Ispir, dintr-o lovitură de pedeapsă, 11-11. Bănățenii revin în ofensivă și după un mol de margine rulat spre terenul de țintă al oaspeților, Lucian Mureșan culcă balonul, iar Rupanu transformă pentru 18-11. Rapidul rămâne în joc după ce Ispir mai pune trei puncte pe tabelă și reduce ecartul la 18-14. Finalul de meci aparține gazdelor care reușesc trei eseuri în 7 minute prin Dragoș Ser, Corrado Ștețco și Tiqe Iliesa, primul transformat de Rupanu, iar ultimul de Plai, pentru a închide tabela la scorul de 37-14.

La Cluj, CSU Elbi a întâlnit pe campioana en-titre, CS Dinamo. Ardelenii au jucat curajos, încercând să reziste cât mai mult alb-roșilor. Au deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Toma Mîrzac, după care încet, încet oaspeții s-au instalat la conducerea jocului. Până la pauză, Dinamo a marcat cinci eseuri prin Sergiu Puescu, Santiago Verkac (dublă), Mihai Graure și Ovidiu Neagu, toate transformate de Jondre Williams, intrând la vestiare cu bonus ofensiv, 35-3.

În partea a doua, oaspeții au continuat să pună puncte pe tabelă, în primele minute după reluarea jocului prin Sailasa Turagavulu, eseu transformat de Jondre Williams, 42-3. Ardelenii reușesc momente bune de joc și culcă de două ori balonul în terenul de țintă al adversarilor prin Dimitri Khurtsilava și Toma Mîrzac, ultimul transformând ambele încercări, 42-17. Până la final Dinamo reface ecartul prin dubla lui Jaer Malcom, ambele transformate de Tudor Boldor, 56-17. Tabela este închisă de Ovidiu Neagu, care reușește și el dubla după ce plonjează în terenul de țintă, eseu transformat de Boldor, 63-17, scor final.

Ultimul meci al zilei a avut loc la București, pe Stadionul Ghencea. CSA Steaua a întâlnit pe CSM Știința Baia Mare. Maramureșenii au început în forță și au pus primele puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă, în debutul partidei, prin Mihai Mureșan, un avantaj scurt pentru că Alin Conache a restabilit egalitatea, tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Mai prezenți în joc, oaspeții reușesc să marcheze prima încercare, în minutul 10, prin Paul Popoaia, eseu transformat de Mureșan și preiau astfel conducerea 10-3. Militarii nu renunță la luptă și efortul lor se concretizează în puncte după ce Conache transformă o nouă penalitate, 10-6. În minutul 19, Baia Mare rămâne în 14 jucători după ce Sione Fakaosilea este eliminat temporar pentru un placaj înalt. Deși în inferioritate numerică, zimbrii reușesc să mai culce o dată balonul în terenul de țintă tot prin Popoaia, Mureșan transformând pentru 17-6. Până la pauză ambele echipe își trec în cont câte o lovitură de pedeapsă, 20-9, scorul pauzei.

Partea secundă a fost modestă, cu numeroase greșeli tehnice și întreruperi ale jocului. Tabela a mai fost modificată o singură dată, în minutul 57, prin eseul reușit de Taliauli Sikuea, 25-9. În ultima parte a partidei Steaua a mutat jocul în 22-ul advers, a pus presiune însă nu a reușit să spargă defensiva maramureșenilor, nereușind să profite nici de superioritatea numerică pe teren după eliminarea definitivă, cu cartonaș roșu, în minutul 67 a lui Mate Dardzulidze.

Sursa și Foto// FRR.ro

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Rugby