Connect with us

Fotbal International

„Caramelele”, cum sunt porecliți fotbaliștii lui Everton, s-au vândut pentru 640 de milioane de euro// Noul proprietar nu e arab!

Clubul englez Everton are începând de astăzi un nou proprietar. Culmea, acesta nu e din Qatar, Kuweit sau Arabia Saudită.

Everton a fost cumpărat de fondul de investiții american 777 Partners, care mai deține în portofoliul său pe Genoa, Steaua Roșie Belgrad, Hertha Berlin, însă are și pachete de acțiuni la Sevilla, Vasco da Gama și la Melbourne Victory.

„Suntem încântaţi de oportunitatea de a deveni parte a familiei Everton, ca gestionari ai clubului, şi considerăm un privilegiu să putem construi pe mândrele sale moşteniri şi valori”, a declarat Josh Wander, fondatorul 777 Partners.

Farhad Moshiri, om de afaceri britanico-iranian, va încasa 640 de milioane de euro în schimbul celor 94,1% din acțiuni.

De unde vine porecla Caramelele?

Lângă stadionul Anfield, era situat Ye Ancient Everton Toffee House, un magazin de dulciuri deținut de Old Ma Bushell. Legenda spune că în zi de meci, angajatele magazinului ieșeau la strada și vindeau caramele celor care se îndreptau spre stadion.

Însă atunci când Everton Football Club s-a mutat de pe Anfield pe Goodison Park în 1892, noul stadion s-a nimerit să fie aproape de un alt cofetar, Mother Noblett’s Toffee Shop.

Văzând în mutarea pe Goodison Park și apropierea de Everton o oportunitate, compania Mother Noblett a adăugat dungi albe de zahăr pe caramelele pe care le vindea, astfel luând naștere celebrele Everton Mints, care pot fi cumpărate în Liverpool chiar și în ziua de azi și care sunt produse de mai multe companii care fac dulciuri.

Legenda spune că Molly Bushell, cea care avea magazinul de dulciuri de lângă Anfield, era invidioasă pe succesul celor de la Mother Noblett’s Toffee și au negociat cu directorii Albaștrilor dreptul de a vinde dulciuri chiar în incinta arenei Goodison Park. De asemenea, încercând să păstreze tradiția vânzării de caramele în ziua meciurilor lui Everton, nepoata lui Molly, Jemma Bushell, se plimba prin zona stadionului cu un coș plin cu caramele, vânzând dulciuri fanilor lui Everton.

Clubul Everton nu s-a delimitat de această legendă ba chiar a încercat să o cinstească de-a lungul timpului. Pentru a aminti tuturor de legenda celor două magazine de caramele, la unele partide de acasă, fanii lui Everton afișează un banner care o arată pe Old Ma Bushell, în timp ce pe marginea terenului apar fete costumate în alb-albastru care se plimbă cu un coș plin cu caramele.

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Fotbal International