Connect with us

Fotbal Intern

Slatina va avea Complex Sportiv/Stadion de 80 milioane de euro/ Capacitate – 10.670 locuri/ Termen execuție – 30 luni

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea și dotarea Complexului Sportiv- Stadion Municipal 1 Mai – Slatina.

Complexul urmează să fie construit pe amplasamentul vechiului stadion din Slatina, care urmează să fie demolat. Noua aren[ va avea p capacitate totală de 10.670 locuri, pe o suprafață construită de 23.040 mp și o suprafață desfășurată de 40.449 mp. 

Complexul Sportiv – Stadion Municipal 1 Mai va avea în dotare: camere pentru cazarea sportivilor cantonați, sală de conferințe, zonă pentru fitness, SPA, centru de recuperare, cabinete medicale, parcări și o zonă pentru activități culturale în aer liber.

ANUNȚUL OFICIAL ÎI APARȚINE CSM SLATINA!

„S-a aprobat hotărârea privind construirea noului stadion de 10.000 de locuri

Slatina va avea un stadion modern de 10.000 de locuri. Hotărârea privind construirea noii arene a fost aprobată în ședința de joi a Guvernului. Compania Naţională de Investiţii (CNI) poate scoate la licitaţie execuţia proiectului.

Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale.

Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, masă pentru presă, studiori TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vesyiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere spre tribune, cabinet mdical, saună, sală de forță, cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 camere), spații recuperare sportivi.

 

De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare”, este comunicatul postat pe Facebook de CSM Slatina.

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Fotbal Intern