Connect with us

Din Voleu

Breaking// Cosmin Matei (Sepsi) – suspendat 6 luni pentru dopaj!/ Vezi reacția jucătorului!

În cursul zilei de sâmbătă, 3 august, Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunțat suspendarea jucătorului de fotbal Cosmin Matei (Sepsi Sf. Gheorghe) pe o perioadă de șase (6) luni pentru dopaj.

La un control antidoping, efectuat pe 4 februarie, după partida Sepsi vs Universitatea Craiova, scor 1-3 (etapa a 24-a SuperLiga, sezonul regular 2023/2024), Cosmin Matei (Sepsi Sfântu Gheorghe) a fost depistat pozitiv la o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină (care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care ”se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”). 

Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a publicat pe site-ul oficial un comunicat de presă în care a fost inclusă reacția jucătorului în acest scandal, care a anunțat că va face recurs la decizia de suspendare.

„Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Am colaborat pe deplin cu ANAD, încă de la bun început. Am demonstrat prin intermediul laboratoarelor antidoping autorizate de AMA/WADA şi potrivit cerinţelor acestora, că suplimentul respectiv era contaminat cu substanţa interzisă care a fost găsită în proba mea.

Este dezamăgitor pentru că mi s-a părut că situaţia mea a fost înţeleasă. Nu a rămas nimic nelămurit din tot cazul meu şi totuşi primesc această suspendare pentru 6 luni.

Foto – Cosmin Matei (Sepsi)

Nu înţeleg cum pot fi găsit vinovat, în contextul în care am făcut o serie de analize la laboratoarele autorizate şi am demonstrat că unele flacoane sunt contaminate iar alte flacoane nu conţin substanţa interzisă. Toate sigilate dar din loturi diferite. Practic, e după cum ţi-e norocul’, a spus Matei, citat de clubul Sepsi.

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu