Connect with us

Din Voleu

Mircea Lucescu: „Vreau jucători care să vină pentru performanță, nu doar să-și facă imagine. Mă voi concentra pe campionatul intern!”/ Vezi Video!

Federația Română de Fotbal l-a prezentat pe Mircea Lucescu (79 ani) drept noul selecționer al naționalei României. Evenimentul a fost transmis în direct pe canalul de Youtube FRF și pe pagina de Facebook a Echipei Naționale de Fotbal a României!

Așa cum era firesc, Mircea Lucescu – de luni, 5 august, sub contract pe 2 ani cu FRF – a fost star-ul conferinței de presă organizată de FRF.

”Știu că m-am angajat la un lucru extrem de dificil, dar am mare încredere în această generație de jucători. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele minute în meciurile cu Olanda și Belgia a fost din dorința de a marca și a fanilor. Punctez, este un grup de jucători care pot crește foarte mult.

Prezența la Campionatul European le dă încrederea și dorința de a ajunge la Campionatul Mondial. În fotbal rămâi cu momentele foarte frumoase. Discuția a fost despre fotbal, eu risc și îmi dau seama că risc foarte tare.

Cred că fotbalul românesc merită asta. Nu am nevoie de bani sau să fac altă carieră, ce m-a împins au fost momentele extraordinare pe care le-am petrecut aici. Astea sunt motivele.  Un singur lucru m-a determinat: dragostea pentru fotbal și obligația mea pentru fotbalul românesc. Nu știu dacă voi reuși, dar voi face tot posibilul.

Foto – Mircea Lucescu – captyră video – FRF.tv

Nici nu-i cunosc pe jucători, am cerut să-i văd la față, voi face tot ce e posibil ca experiența mea să-i ajute.

Vreau să cunosc toți jucătorii care pot fi selecționați, mă voi consulta cu oamenii din jur care îi știu, încerc să iau contact cu ei înainte de întâlnirea pe care o vom avea. Nu va fi ușor, cel care riscă sunt eu, dar am convingerea că se poate face o treabă bună. 

Sunt foarte mulți jucători tineri care și-au exprimat dorința de a juca pentru România. Pe aceia trebuie să-i supraveghem.

Eu mă concentrez foarte tare pe campionatul intern. Sper să crească, a început o rivalitate pozitivă. Nu poți să faci o echipă națională puternică fără cluburi interne puternice.

Eu sper ca nucleul să apară în campionatul intern. Nu poți să faci o echipă națională puternică cu 12-15 jucători din toate colțurile lumii. Vreau jucători care să vină pentru performanță, nu doar să-și facă imagine.

Am făcut tot posibilul să NU vin la echipa națională!

Eu vin gratis, mi-au zis că nu se poate! Atunci, vreau exact precum ceilalți dinaintea mea! 

Dacă asta vă interesează, iau de 10 ori mai puțin decât luam în alte părți. 

Puteam să mă antrenez cu strănepotul meu… Insistența a fost însă atât de mare din partea Federației încât nu am putut spune nu. Altfel, aș fi fost un laș!

Pentru echipa națională mi-am amânat și operația pe care trebuia s-o fac!

Staff-ul? Nu schimb absolut nimic! Sunt oameni care au lucrat și cu Contra, și cu Rădoi, oameni care își fac foarte bine treaba pe parte administrativă, a declarat Lucescu, printre multe altele, la conferința de prezentare ca selecționer al României.

VIDEO – Mircea Lucescu este noul selecționer al României

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu