Connect with us

Fotbal Intern

SuperLiga – Runda a 6-a// Avancronici la Unirea Slobozia vs Petrolul (19.00) și Universitatea Craiova vs FC Buzău (22.00)

Deținătorii drepturilor de televiziune au hotărât ca etapa a 6-a să fie deschisă de partida de la Clinceni, dintre Unirea Slobozia și Petrolul Ploiești. programată de la ora 19.00.

În SuperLiga, cele două formații nu s-au întâlnit niciodată, dar s-au confruntat de 6 ori în Liga 2 și în Cupa României. ”Lupii Galbeni” au câștigat 3 meciuri, iar celelalte 3 s-au încheiat la egalitate.

Unirea Slobozia a pierdut fără gol marcat ultimele două partide – 0-1 cu UTA, la Clinceni, 0-3 în deplasarea de la Cluj-Napoca, cu CFR – și ocupă locul 12 cu 5 puncte.

De partea cealaltă, Petrolul se situează pe poziția a 8-a, cu 6 puncte, dar are cel mai slab atac din SuperLiga, doar 2 goluri înscrise în cinci etape. 

Un amănunt interesant, Valentin Țicu – autorul golului „petrolist” în meciul cu Dinamo – va fi indisponibil pentru o perioadă de 6 luni, iar kosovarul Albin Berisha, marcatorul golului de 3 puncte în meciul cu Rapid, scor 1-0, a fost vândut la echipa germană Hansa Rostock.

Totuși, prahovenii arată şi în acest sezon că sunt printre cele mai bune echipe din punct de vedere defensiv, dovadă fiind şi faptul că sunt singurii fără gol încasat în patru dintre cele cinci partide disputate în ediţia curentă.

Foto – ultras24.ro – captură video

20 de jucători au utilizat ialomiţenii în primele cinci runde, dintre care opt au debutat pe prima scenă în sezonul actual. Ploieştenii s-au bazat pe 23 de fotbalişti, şase dintre ei fiind autohtoni născuţi după 1 ianuarie 2002!

Partida se va disputa la Clinceni și va fi arbitrată de Viorel Flueran (Craiova).

Universitatea Craiova este liderul Superligii, cu 11 puncte, și nu concepe ca astăzi, pe propriul teren, de la ora 22.00, să nu obțină toate punctele în disputa cu nou-promovata FC Buzău, ocupanta locului 11, cu 5 puncte. Echipa pregătită de Andrei Prepeliță a reuşit să înscrie în ultimele patru meciuri, partide în care adversarii au deschis scorul de fiecare dată.

”Va fi un meci complicat, pe hârtie suntem favoriţi, dar, cum am spus de fiecare dată, trebuie să demonstrăm în teren şi să câştigăm meciurile. Buzăul este o echipă bine organizată, e rapidă pe tranziţie, construiește de jos, se asociază bine între linii, caută foarte mult să atragă adversarul, să joace în spaţiu, să vină pe mingea a doua.

De noi depinde cum putem să ne impunem pe faza de atac, pentru că este foarte important să marcăm, fiindcă suntem datori în faţa porţii. Suntem toţi apţi pentru joc, mai puţin Ivan. Şi Screciu a intrat cu noi, nu mai este accidentat, dar nu este sută la sută să intre în meci. Mai sunt mici probleme, dar suntem bine în general”, a declarat Costel Gâlcă la conferința de presă premergătoare partidei, citat de Digi Sport.

Din postura de antrenor, Andrei Prepeliţă o va întâlni pe Universitatea Craiova pentru a şaptea oară în campionat, palmaresul precedentelor confruntări cuprinzând două victorii, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri.

Partida va fi una specială pentru Nicuşor Bancu, cel mai vechi fotbalist din lotul craiovenilor. Experimentatul jucător oltean va bifa cea de a 300-a prezenţă în principala competiţie internă, întrecere în care a debutat pe 25 iulie 2014, în Universitatea Craiova – Pandurii 1-1.

În tot acest interval, 11 sezoane, a marcat de 24 de ori în SuperLigă, a pasat decisiv de 40 de ori, iar 168 de meciuri le-a început din postura de căpitan al alb-albaştrilor.

22 de jucători au evoluat pentru gruparea din Bănie în primele cinci runde, dintre care doar Laurenţiu Popescu şi Denil Maldonado au bifat toate cele 450 de minute.

Gloria Buzău este echipa cu cei mai mulţi debutanţi în acest start de sezon, nouă dintre cei 23 de fotbalişti utilizaţi de Andrei Prepeliţă bifând primele lor minute în Superligă.

Partida va fi arbitrată de Cătălin George Roman (Timișoara).

PROGRAMUL RUNDEI a 6-a

Vineri, 16 august 

Ora 19.00 Unirea Slobozia (5 p.) – Petrolul Ploiești (6 p.)

Ora 21.00 Universitatea Craiova (11 p.) – Gloria Buzău (5 p.)

Sâmbătă, 17 august

Ora 19.00 FC Botoșani (3 p.) – UTA Arad (6 p.)

Ora 22.00 FCSB (5 p.) – Poli Iași (4 p.)

Duminică, 18 august

Ora 21.30 FC Rapid 1923 (4 p.) – Dinamo (8 p.)

Luni, 19 august

Ora 19.00 Universitatea Cluj (9 p.)– Sepsi OSK Sf. Gheorghe (8 p.)

Ora 22.00 Farul Constanța (4 p.) – FC Hermanstadt (5 p.)

La cererea clubului CFR 1907 Cluj, partida Oțelul Galați – CFR 1907 Cluj a fost amânată la o dată care va stabilită ulterior.

SUPERLIGA – Programul etapei a 7-a (23- 26 august)/ Vezi și programul rundei a 6-a (16- 19 august)!

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Fotbal Intern