Connect with us

Din Voleu

Valeriu Iftime vorbește despre un stadion nou la Botoșani, pe actualul amplasament/ Arena ar putea fi gata peste 5-6 ani!

FC Botoșani – locul 15 în SuperLiga, după 12 etape – a anunțat marți, prin intermediul unui comunicat, că va avea un stadion nou, cu tribune acoperite, de 10.000 – 12.000 de locuri.

Valeriu Iftime, patronul clubului din nordul Moldovei și președintele Consiliului Județean Botșani, a afirmat că documentația a ieșit de la Compania Națională de Investiții (CNI).

foto – Proiectul noului stadion/ fcbt.ro

Până la finalul acestui an va fi aprobată inclusiv Hotărârea de Guvern privind realizarea acestui obiectiv, iar în bugetul din 2025 să fie prevăzute sume pentru această arenă, consideră Valeriu Iftime.

Stadionul ar urma să fie construit pe actualul amplasament, în mai multe etape. Echipa nu va părăsi orașul!

„Documentația a ieșit de la CNI, este la Ministerul Dezvoltării. Sunt împreună cu primarul Andrei (n.r. – Cosmin Andrei). Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine.

foto – Proiectul noului stadion/ fcbt.ro

Problema este că așa cum e acum documentația, noi trebuie să facem un alt stadion. Ideea meste să facem un stadion pe etape. Așa trebuie să se facă stadionul și eu cred că se poate. 

foto – Proiectul noului stadion/ fcbt.ro

Eu cu echipă la Iași, nu mă văd. Nu pot juca la Iași sau Piatra Neamț. E vorba de doi-trei ani. I-am spus primarului că dacă mă asculta acum doi-trei ani, era mult mai bine, dar nu e nimic. Facem echipă acum.

Trebuie să recunosc că cel care l-a scos de la CNI este șeful lor, președintele PSD-ului. Mergem mai departe. Aveți încredere că acum am alte informații, am alte butoane, alte poziții. Vom munci foarte mult ca să avem până la finalul anului o idee foarte clar. 

foto – Proiectul noului stadion/ fcbt.ro

Se face stadion, se face în etape și vom juca aici. Măcar o tribună să fie prinsă anul viitor. Putem face în cinci-șase ani stadionul”, a declarat Valeriu Iftime, potrivit fcbt.ro.

Noua arena va avea săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și zonă de birouri. Vor exista spații comerciale și parcări subterane pentru evenimente sportive, dar și pentru locuitorii zonei.

 

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu