Connect with us

Echipe Nationale

România U21 – la 90 de minute de EURO 2025!/ Înaintea meciului cu Elveția, România conduce grupa E!

Tricolorii U21 au efectuat luni seara ultimul antrenament înaintea duelului de astăzi cu Elveția, ora 19.00, stadion Giulești. Aceștia s-au pregătit la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, acolo unde au rămas după revenirea din Muntenegru.

Foto FRF – România U21

 

  • România U21 – Elveția U21 va fi live pe PRO ARENA!

Meciul de marți de pe stadionul Giulești este decisiv pentru calificarea tricolorilor la EURO, aceasta urmând să fie cea de-a 4-a participare consecutivă la nivel de tineret!

Înaintea meciului direct, România conduce grupa E, cu un punct avans în fața elvețienilor.

CLASAMENT – GRUPA E

  1. ROMÂNIA 19 puncte
  2. ELVEȚIA 18
  3. FINLANDA 17
  4. ALBANIA 13
  5. MUNTENEGRU 7
  6. ARMENIA 2

Tot astăzi, de la ora 19.00, se dispută partida Finlanda vs Muntenegru

Foto FRF – România U21

Acum aproape un an, în noiembrie 2023, România și Elveția remizau la Neuchatel, scor 2-2. Naționala noastră a condus de două ori atunci: mai întâi Rareș Ilie a deschis scorul în minutul 11, Alvyn Sanches reușind egalarea în minutul 23. Constantin Grameni a readus România în avantaj în minutul 32, însă ultimul cuvânt l-au avut tot elvețienii, care au egalat din nou, în minutul 88, prin Daniel Dos Santos.

Potrivit site-ului FRF, lotul Elveției pentru acțiunea din octombrie este cotat la 54.000.000. Cel mai bine cotat jucător fiind fundașul celor de la Eintracht Frankfurt, Aurele Amenda, cu o cotă de piață de 9.500.000 euro. Doar 6 jucători din cei 23 convocați evoluează în afara Elveției.

Față de meciul din noiembrie anul trecut, sunt 8 jucători noi prezenți în lotul elvețienilor.

UN SINGUR SCENARIU NE SCOATE DIN CURSA PENTRU EURO 2025

Din cele nouă variante de rezultate posibile în meciurile România – Elveția și Finlanda – Muntenegru, o singură variantă poate face ca România să rateze șansa de a evolua la EURO. Dacă tricolorii pierd meciul de pe Giulești, iar Finlanda învinge Muntenegru, atunci reprezentativa noastră U21 ar termina pe locul 3 în grupă.

Foto FRF – România U21

În rest, cu o victorie suntem 100% prezenți în Slovacia anul viitor, iar o remiză ne poate califica direct, dacă Finlanda nu învinge Muntenegru. În cazul în care finlandezii se impun, iar noi remizăm cu Elveția, terminăm grupa pe locul secund, la egalitate cu Finlanda, aceștia având însă avantajul meciurilor directe.

O înfrângere ne poate trimite la baraj doar în cazul mai sus amintit, cel în care Finlanda nu câștigă meciul cu Muntenegru de pe teren propriu.

ȘANSA LOCULUI SECUND

O altă șansă de a prinde direct trenul către EURO este să te clasezi printre cele mai bune trei naționale de pe locul secund. În calculul pentru clasamentul locurilor secunde nu se iau în considerare punctele obținute în partidele cu echipele clasate pe ultimul loc în grupă, asta în cazul grupelor cu 6 echipe.

În ultimele două calificări în care am fost cu Elveția în grupă România a încheiat pe primul loc! Se întâmpla prima dată în calificările pentru EURO U21 din Italia 2019, acel turneu final la care România a ajuns până în semifinale! Generația din care făceau parte, printre alții, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi sau George Pușcaș câștigau grupa din calificări, unde se afla și naționala Elveției. A fost o victorie cu 2-0 în deplasare, goluri reușite de Alex Dobre și Alexandru Cicâldău, și o remiză acasă, scor 1-1, unde puncta George Pușcaș.

Apoi, calificările pentru EURO 2024. România a câștigat grupa de calificare după ce, în meciul pentru locul 1 de la București, tricolorii s-au impus cu 1-0 prin golul lui Denis Alibec! În meciul din tur din Elveția am remizat, scor 2-2, goluri semnate de Valentin Mihăilă!

Partida de astăzi împotriva Elveției va fi arbitrată de o brigadă din Țările de Jos. La centru se va afla Marc Nagtegaal, iar la cele două tușe Rens Bluemink și Dyon Fikkert. Al patrulea oficial va fi Alex Bos.

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Echipe Nationale