Connect with us

Fotbal Intern

LIGA 3 | Bilanțul nou-promovatelor după impactul cu al treilea eșalon

Departamentul de Statistică din cadrul Federației Române de Fotbal a realizat o analiză de impact cu noul eșalon pentru formațiile promovate în Liga 3.

Sunt 21 de echipe care sezonul trecut activau la nivel județean, în Liga 4, iar acum evoluează în cadrul competiției Liga 3.

Pentru acestea, cele 5 etape disputate până azi (cu excepția celor de la Progresul Fundulea care au disputat numai 4 meciuri) reprezintă perioada de contact direct cu noul eșalon, prilej pentru un bilanț sportiv al integrării lor la acest nivel.

Topul nou-promovatelor

Înainte de a trage aceste concluzii preliminare, să contabilizăm numărul de puncte acumulat de fiecare formație din această categorie în startul sezonului regular 2023/2024. Firește, calendarul fiecărei serii are o influență majoră asupra totalului de puncte acumulate, câtă vreme unele nou-promovate au avut poate șansa de a întâlni adversari mai slab cotați în serie pe această perioadă a sezonului.

10p – Oltul Curtișoara, ACS Mediaș 2022

9p – LPS HD Clinceni, Dunărea Giurgiu

7p – CSM Vaslui, ARO Muscelul Câmpulung, CSC Peciu Nou

6p – Progresul Fundulea (4 partide), Axiopolis Cernavodă, Viitorul Curița, SCM Râmnicu Vâlcea, ACS Socodor

5p – Tricolorul Breaza, FCU Craiova II

3p – Viitorul Șuțești, Hamangia Baia, Ciucaș Tărlungeni, Industria Galda, Olimpia MCMXXI Satu Mare

1p – CSO Turceni, Crișul Sântandrei

foto// facebook – acsAroMuscelulCampulung

În top 4 avem două formații care pierduseră barajul!

Interesant este faptul că în careul celor mai performante noutăți din sezonul de Liga 3 după începutul ediției regăsim două formații care pierduseră barajul de promovare din L4! Cu 10 puncte, respectiv 9 puncte, Oltul Curtișoara și LPS HD Clinceni se află printre remarcate, deși au luat start la competiție abia după ce alte formații s-au retras.

Alături de Dunărea Giurgiu și ACS Mediaș 2022, acestea compun elita categoriei, cu reprezentanta județului Sibiu impresionând la capitolul defensiv, doar 3 goluri încasate în cele 5 meciuri jucate până în prezent.

Bilanț încurajator pentru start

Cele 21 de echipe au strâns, împreună, 116 puncte în acest început de campionat. Asta înseamnă o medie de 5.5 puncte per echipă, așadar aproape 6 puncte, echivalentul a două succese.

Cu 5 partide jucate de fiecare formație, excepție făcând, cum am menționat, Progresul Fundulea care a jucat doar 4 meciuri, bilanțul este mai mult decât îmbucurător. Practic, în medie, două victorii din 5 partide sau o victorie și trei remize, cu o singură înfrângere. 

Sursa: FRF.ro

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Fotbal Intern