Connect with us

Rugby

BREAKING// Cupa Mondială de Rugby va avea la start 24 de echipe în loc de 20!// Competiția va fi scurtată cu aproximativ 6 săptămâni. Vezi noutatea majoră!

World Rugby, asociația/organizația care modifică și reglementează competițiile și regulamentul jocului de rugby, a decis aprobarea unui nou calendar competițional.

Astfel, Cupa Mondială din 2027 va avea la start 24 de echipe în loc de 20!

Noul format va include șase grupe de patru echipe, cu o rundă de 16 adăugată înainte de sferturile de finală. Acest lucru va permite ca fereastra turneului să fie redusă de la șapte la șase săptămâni, promovând în același timp un ritm care creează impuls în faza grupului și respectă același număr minim de zile de odihnă între meciuri ca la Franța 2023.

Runda de 16 va fi introdusă, cu primele două echipe din fiecare grupă care se califică automat împreună cu cele mai bune patru echipe pe locul trei. Decizia oferă certitudine tuturor părților interesate și menține poziția Cupei Mondiale de Rugby ca bijuterie în coroana calendarului internațional, mai spune World Rugby.

Detaliile despre procesul de calificare pentru Cupa Mondială de Rugby 2027 vor fi stabilite în urma unei analizei complete a Cupei Mondiale 2023 și a consultării cu federațiile naționale și regiunile.

Reuters notează că durata turneului se va scurta cu aproximativ șase săptămâni, faza grupelor având doar trei runde și nu cinci.

În paralel cu lărgirea formatului Cupei Mondiale, World Rugby a anunțat o reformă istorică a calendarului competițional pentru rugby-ul masculin.

• Lansarea unei noi competiții internaționale bianuale din 2026, care cuprinde o divizie superioară de 12 echipe (Federațiile din Six Nations, federațiile SANZAAR și alte două federații care urmează să fie selectate printr-un proces condus de SANZAAR) și o divizie a doua organizată de World Rugby din 12 echipe cu promovare și retrogradare începând din 2030. Jucat în ferestrele internaționale din iulie și noiembrie, va oferi oportunități cruciale (și siguranța meciurilor) pentru federațiile e aflate în afara competițiilor anuale existente și, la rândul său, va oferi oportunități pentru federațiile și asociațiile regionale până la a doua divizie.

• Lansarea unei noi competiții anuale extinse de Cupa Națiunilor din Pacific în 2024, cu Canada, Fiji, Japonia, Samoa, Tonga și SUA, cu meciuri pe teren propriu, iar Japonia și SUA alternând ca gazde finale, garantând un minim de trei meciuri suplimentare pe an în plus față de noi competiții internaționale și meciuri încrucișate.

• Calendarul global pentru bărbați oferă o claritate suplimentară pentru ligile de elită și competițiile transfrontaliere de cluburi, susținând oportunitățile de investiții de creștere a valorii pentru toți.

Această reformă radicală avantajează echipa României care a căzut pe locul 20 în clasamentul World Rugby și era în pericol, în formula cu 20 de echipe să nu se califice pentru RWC 2027. Totodată, Stejarii vor avea posibilitatea să participe la competiția mondială bianuală cu 24 de echipe.

 

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Rugby