Connect with us

Fotbal Intern

FC Botoșani stă pe un „butoi de pulbere”// Patronul vorbește de mutarea echipei la Suceava!// Pinson e și JOLLY JOKER?

La finalul meciul Sepsi vs FC Botoșani 5-2 (2-2), din cadrul rundei a 13-a din Superliga, Dan Alexa, antrenorul formației moldovene, a declarat la flash interviu că se gândește să părăsească echipa, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă. Mai mult, Alexa a afirmat că „nu poate controla anumite lucruri”!

Potrivit Fanatik, staff-ul tehnic de la FC Botoșani îi suspectează pe anumiți jucători ai echipei moldave că ar paria.

GSP notează că, următoarea zi, conducerea Botoșaniului a fost anunțată că, la o casă de pariuri, o persoană a încercat să mizeze, cu 15 minute înainte de startul partidei cu Sepsi, 10.000 de lei pe faptul că Pinson va încasa un cartonaș galben. Casa a refuzat suma, acceptând doar un pariu cu o miză de 1.000 de lei.

PINSON a „ONORAT” PARIUL!!! 

Cu câteva minute înainte de fluierul final al primei reprize, Drole, extrema celor de la Botoșani, a fost chemat de la încălzire de staff-ul tehnic, pentru a fi anunțat că va fi trimis în teren, în locul lui Pinson, începând cu repriza a doua.

foto// Playsport

La scurt timp, Pinson, care a început ca titular meciul cu Sepsi, a fost avertizat de mai mulți colegi că urmează să fie trecut pe bancă, în repriza secundă. În mod suspect, Pinson a încasat un cartonaș galben, la prima fază care i-a permis acest lucru. Gestul lui Pinson a mărit suspiciunile staff-ului că anumiți fotbaliști ar juca la pariuri.

A FOST SESIZATĂ FRF! 

Patronul FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat că la nivel de club s-a început o anchetă internă și că jucătorul ar fi RECUNOSCUT că a luat cartonașul galben intenționat. Acesta nu va juca împotriva Universității Cluj.

„Vă pot spune că există o cercetare disciplinară privind cartonașul galben încasat de Pinson. Din moment ce chiar el ne-a spus că a luat în mod premeditat acel avertisment, atunci e normal să ne sesizăm. De ce să vrei să iei un cartonaș? Am fost avertizați că cineva a dorit să parieze 10.000 de lei la o casă de pariuri din Botoșani și că s-a acceptat o sumă mult mai mică. Eu i-am cerut președintelui nostru să sesizeze Comisia de integritate a FRF”, a declarat Valeriu Iftime, pentru GSP.

IFTIME SE GÂNDEȘTE SĂ MUTE ECHIPA LA SUCEAVA!

Patronul s-a cam săturat de oraș, pentru că „aici se trăiește pe paie”, și ia în calcul varianta mutării echipei la Suceava. Valeriu Iftime a afirmat că discuțiile au fost începute în urmă cu ceva timp, cu primarul Ion Lungu. 

„Cred că la Suceava se putea realiza mai mult dacă eram noi, adică eu, asociații mei, banii și Primăria de aici. La Suceava e mai multă ambiție, mai multă forță în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoșani trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian și alți jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să știți.

Și acum aș veni! Nu vreau să insist eu foarte tare. Ideea e în felul următor: academia de fotbal trebuie să fie a orașului, nu a mea, chiar dacă mă obligă Federația. Costurile ar fi cam de 500.000 de euro pe an. Primarul a spus că da, se gândește, ar putea să o facă. Eu aș ține echipa aici, dar ai nevoie de o academie puternică și productivă, pentru a crea un cadru de interes în jurul tău. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecție mult mai mare și mai bună.

Da, aș aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară, da. Nu se va mai numi FC Botoșani, se va numi FC… cum vrem noi. E FC Botoșani acum, că sunt eu din Botoșani, orașul n-are nici o acțiune, nici o treabă. Povestea este să ai un stadion cu o anumită rezonanță pe care să poți juca, să fie un stadion sau măcar un proiect de stadion nou, să vină lumea. I-am spus și primarului meu de la Botoșani că m-aș duce oricând în altă parte, la Iași sau la Suceava. Dacă ar fi un proiect și vine cineva foarte serios către noi, eu mut echipa. În acest moment suferim din punct de vedere sportiv, însă salvarea de la retrogradare e o chestie simplă, un mic impuls în iarnă și… dar trebuie să știu unde mă duc. Să stau în Liga I cu un buget de 3-4 milioane pe an nu merge. Ai nevoie de o construcție, de academie, de scouting foarte bun, iar ușor, ușor să vinzi jucători. Țările din fosta Iugoslavie trăiesc din vânzarea de jucători. La un oraș ca Suceava s-ar putea. Sunt oameni de afaceri care ar putea să vină alături de echipă pentru imagine, pentru a-și face reclamă”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Monitorul de Suceava.

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Fotbal Intern